Sebzeli kek tarifi
  • Malzemeler

    • 4 adet kabak
    • 1 adet patlıcan
    • 1 adet kırmızı biber
    • 1 adet soğan
    • 2 adet domates
    • 2 adet yumurta
    • 250 gram krema
    • 80 gram rendelenmiş kaşar
    • 1 yemek kaşığı mısır unu
    • 4 dal kekik
    • 1/2 demet fesleğen
    • 2 tutam tat hindistan cevizi
    • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
    • tuz ve karabiber
  • Yapılışı

    1. 180 derecede fırını ısıtın. Fırın kabına pişirme kağıdınızı serin.

      Bir çorba kaşığı zeytinyağında 10 dakika doğradığınız kabakları kızartın.Tuz ve karabiberi serpin.Onları aldıktan sonra kıyılmış soğan, biber, kestiğiniz patlıcanı da 5 dakika pişirin.Tuzunu ayarlayın.

      Mısır unu, krema, parmesan peyniri, hindistan cevizi ekleyip, yumurtaları çırpın.Pişirdiğiniz sebzeleri, doğranmış kekik ve fesleğeni ekleyin. Hazırlanan kek formunda ki karışımı kalıbnıza dökün. Yaklaşık 50 dakika pişirin. Yanıkları önlemek için, alüminyum folyo ile sarın.Afiyet olsun.