Tuzlu Lokum tarifi
  • Malzemeler

    • 1 su bardağı ılık süt
    • 1 su bardağı ılık su
    • 1 su bardağı sıvıyağ
    • 1 yemek kaşığı toz maya
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • Un
    • İç harç için
    • 1 su bardağı çekilmiş ceviz
    • 1 tatlı kaşığı yeni bahar
    • 1 tatlı kaşığı tarçın
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • Üstü için
    • Yoğurt
    • 1 adat yumurta sarısı
    • Sıvıyağ
  • Yapılışı

    1. Yapımı:

      Mayayı ılık su ve süt ile eritiyoruz.Tuz ve sıvıyağ ekleyip karıştırdıktan sonra un ilave ederek kulak memesinden daha yumuşak bir hamur elde ediyoruz Hamurumuzu kabarmak üzere bırakıyoruz. Bu sırada iç harç için kıyılmış ceviz,yeni bahar,tarçın ve tuz karışımını hazırlıyoruz. Hamur kabarınca eşit iki parçaya bölüyoruz. Bir parçayı alıp 3 cm.kalınlığında olacak şekilde elimizi arada yağlayarak elimizle hamuru yaydırıyoruz. Cevizli harcın yarısını eşit miktarda hamura yayıp rulo yaptıktan sonra bıçak yardımıyla parçalar halinde kesiyoruz aynı işlemi kalan hamura uyguladıktan sonra ve lokumları yağladığımız tepsiye dizip 15 dakika kadar da tepside mayalandırdıktan sonra üst harcını sürüp 200 derece fırında üst ve altları kızarana kadar pişiriyoruz.

      Afiyet olsun:)))