Pişi tarifi
  • Malzemeler

    • 3 su bardağı su
    • 1 yemek kaşığı dolusu toz maya
    • 1 tatlı kaşığı dolusu tuz
    • 1 tatlı kaşığı toz şeker
    • 6-7 tane karanfil
    • 1 çay kaşığı damla sakızı
    • Un
    • Çörek otu ve susam
    • Kızartmak için sıvıyağ
  • Yapılışı

    1. Yapımı:

      Maya,tuz ve şekeri 3 su bardağı ılık suda eritiyoruz.Karanfilleri az miktar suda haşlayıp suyunu, tanelerini ve öğüttüğümüz damla sakızını ilave ediyoruz.Yavaş yavaş unumuzu ekliyoruz ve yoğuruyoruz yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur olmalı. Hamurumuzu bir saat kadar mayalanması için dinlenmeye bırakıyoruz. Hamurumuz ilk halinin iki misli kadar kabardığında un serptiğimiz bir zemine alıp rulo yaptıktan sonra çok büyük olmayan eşit bezelere bölüyoruz. Zemine bir miktar un,çörek otu ve susam karışımı döküp her bir bezeyi elimizde yuvarladıktan sonra bu una çok kalın olmayan yuvarlaklar şeklinde bastırıyoruz ve bu işlem tüm bezeler için uyguladıktan sonra pişilerimizi bol yağda kızartıyoruz.

      Afiyet olsun:)))