Sac Kebabı Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Sac Kebabı
-
Malzemeler
- 750 gram koyun eti
- 2 adet orta boy soğan
- 2 adet domates
- 5 adet sivribiber
- 2 çorba kaşığı margarin
- Tuz
- Karabiber
- Kekik
- Etin Terbiyesi için
- 2 adet orta boy soğan
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 adet defne yaprağı
- 1 çay kaşığı kekik
- Garnitür için
- Lavaş ekmeği
-
Yapılışı
-
Soğanları rendeleyin. Tuz serperek, tel süzgeç ile süzelim. Soğan suyuna yarım su bardağı sıvı yağ, ufalanmış defne yaprakları ve kekiği ilave edip karıştıralım.
Etleri bu karışımın içinde en az 6 saat buzdolabında bekletelim. Teflon tavada margarini eritelim. Etleri terbiyeden çıkarıp tavaya alalım.
Arasıra karıştırarak, 5 dakika çevirelim. Ateşi kısalım. Et bıraktığı suyu çekene dek pişirelim. Piyazlık doğradığımız soğanları, ekleyip 3-5 dakika daha kavuralım. Sonra sivri biberleri doğrayıp, tavaya ekleyelim. Domatesleri de kuşbaşı iriliğinde keserek, ilave edelim. Ateşten almadan 5 dakika önce tuzu, karabiberi ve kekiği ilave edip karıştıralım. Lavaş ekmeğinesararak servis yapalım.
-
Soğanları rendeleyin. Tuz serperek, tel süzgeç ile süzelim. Soğan suyuna yarım su bardağı sıvı yağ, ufalanmış defne yaprakları ve kekiği ilave edip karıştıralım.