Mozzarella peynirli fırında patlıcan Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Mozzarella peynirli fırında patlıcan tarifi
  • Malzemeler

    • 3 adet beyaz patlıcan
    • 500 gram taze ıspanak
    • 2 diş sarımsak
    • 1 demet yeşil soğan
    • Bir avuç ayçekirdeği
    • 250 gram mozzarella peyniri
    • 2 adet domates
    • Karabiber
    • 1/2 tatlı kaşığı paprika
    • zeytinyağı
    • tuz
    • Kekik
  • Yapılışı

    1. Patlıcanları yıkayıp soyun onları ikiye bölün.

      Bir kaşık yardımı ile içlerini çıkartın.Patlıcan kayıklarını 200 derece 15 dakika fırında zeytinyağlayıp pişirin.

      İnce soğan ve sarımsağı doğrayın ve yumuşayana kadar biraz zeytinyağı ve su ile yakmadan kavrun. Doğranmış ıspanak ekleyin ve onu da pişirin.Ayçiçeği tohumu serpin. Son olarak, diğer malzemelerle birlikte, bir kaç dakika sonra patlıcan iç etini de ekleyin ve.

      Tuz ve baharatlar ile tatlandırın.Fırınlanmış patlıcanlara doldurun. Her bir yarısınada mozzarella dilimleri kesin.Domates dilimlerini de yerleştirin, kekik serpip fırında 10 dakika daha peynirler eriyene dek pişirin.Sıcak servis yapın.Afiyet olsun.