Ispanaklı pratik börek Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Ispanaklı pratik börek tarifi
  • Malzemeler

    • 3 adet yufka
    • Yarım kilo ıspanak
    • 1 adet iri soğan
    • 3-4 diş sarımsak
    • Tuz ve pulbiber
    • Börek harç sosu için
    • 1 fincan süt
    • 1 fincan sıvıyağ
    • 1 adet yumurta
    • Yağlı kağıt
    • İstenirse üzeri için
    • Çörek otu veya susam
  • Yapılışı

    1. Soğanı yemeklik doğrayıp 2-3 yemek kaşığı zeytinyağında pembeleştirmeye başlayın.Bu arada sarımsaklarınıza minik minik kesip katın.

      Ispanakları bolca 4-5 defa yıkayıp iyice kumu kalmayıncaya kadar temizleyin.Dha sonra doğrayın.

      Pembeleşip yumuşayan soğan ve sarımsakların üzerine ıspanaklarınızı koyup kapağını kapatıp ıspanakları pişmeye bırakın.

      Fırınınızı turboda 175 derecede ön ısıtmaya alın.

      Fırın tepsinizie yağlı kağıt serin.

      Yufkları üst üsteyken ortadan ikiye ayırın.

      Sos için yumurta süt ve sıvı yağı güzelçe çatalla çırpın.

      Yarım yufkalarınızın 3 ünü gene üst üste dizerken aralarına güzelce sosunuzu sürün.

      Ispanaklarınız küçülüp hafif pişince altını kapatın.Tuz ve baharatınız ile bir iki kaşık un ekleyip unu karıştırın.

      3lü yarım yufka üzerine ıspanklı için yarısını güzelce serpin.Sonra güzelce rulo yapıp ikiye kıvırıp tepsinize yerleştirin.

      Aynı şekilde kalan 3 yufkayıda rulo yapıp tepsiye yerletirin.

      Kalan sütlü sosu börekler üzerine sıvayıp böreğinizi fırına verin.Üzeri kızarınca fırını kapatın.Afiyet olsun.