Elmalı pay  tarifi
  • Malzemeler

    • Hamuru için
    • 125 gram soğuk tereyağ
    • 250 gram un
    • 1 yumurta sarısı
    • 1/2 çay badrağı yoğurt
    • Dolum için
    • 2-3 adet elma soyulmuş ve doğranmış
    • 1 tatlı kaşığı tarçın
    • l yemek kaşığı kahverengi şeker
    • 3-4 yemek kaşığıdövülmüş ceviz
  • Yapılışı

    1. Un ve tereyağı iyice birbirine yedirlir daha sonra yumurta sarısı ve yoğurt eklenir.Tart hamurumuz güzel bir kıvam alınca streç filme sarıp yarım saat buzdolabında dinlendirin.

      İçini hazırlamak için bir kapta şeker ve tarçın ile dilimlenmiş elmaları karıştırın.

      Hamuru iki top haline getirin.Alt taban olacak olan daha büyük olmalıdır.Kalıbınızdan daha büyükçe açıp içine yerleştirin.İçine elmalı tarçınlı karışımınızı yayıp en üste diğer hamurdan kapak yapın.Kenarlarınıda alttaki hamur ile üstüne yapıştırarak kapatın.

      Üstüne çırptığınız yumurta beyazı sürüp şeker serpip kızarana kadar 180 derecede orta fırında pişirin.Afiyet olsun.