Fırında peynirli karnabahar Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Fırında peynirli karnabahar tarifi
  • Malzemeler

    • 1 baş karnabahar (çiçeği bölünmüş)
    • 1 adet soğan (ince doğranmış)
    • 3 yemek kaşığı un
    • 1 çay kaşığı köri tuzu
    • Zeytinyağı
    • 450ml süt
    • 1 adet yumurta
    • 2 adet yeşil soğan (doğranmış)
    • Rendelenmiş kaşar peyniri
    • 100 gram peynir (ufalanmış)
    • tuz ve biber
  • Yapılışı

    1. Karnabaharları yıkayıp güzelce çiçeklerine ayırın ve sonra tuzlu limonlu kaynamış suda yaklaşık olarak 10 dk. kadar biraz ağıza gelebilecek kadar haşlayın.

      Yağlanmış bir borcam içine karnabaharları aktarın.

      Bir kap içinde yumurta ,süt ,doğranmış soğanlar ,parçaladığınız peynir ,un ve baharatları karıştırın.

      Bu karışımı karnabahar çiçeklerinin üzerine dökün.,önceden ısıtılmış fırında karnabaharları biraz pişirip en son üzerine kaşar rendesi serpip onlarda kızarınca fırından alıp sıcak olarak servis edin.Afiyet olsun.