Bayram Dana eti kavurması Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Bayram Dana eti  kavurması  tarifi
  • Malzemeler

    • Dana eti (1 gün dinlendirilmiş)
    • İç yağı veya sıvıyağ
    • Soğan
    • Tuz
    • Defne
    • Pulbiber
  • Yapılışı

    1. Dana kavurma yapmak için de etin bir gün dinlendirilmesi veyahut, dinlendiremezsek etimize bir bardak su ekliyoruz.

      Tavaya öncelikle iç yağı ya da tercihe göre sıvı yağ ekleyip etimizin yağlı kısımlarını tercih ediyoruz lezzetli ve yumuşak olması için.

      Daha sonra dana etini tavaya alıyoruz aynı şekilde tüm soğanı koyuyoruz. Öncelikle harlı ateşte pişiriyoruz etin suyunu bırakmaması için. Kısık ateşte kavurma yaparsak et suyunu bırakacaktır ve sert olacaktır. Daha sonra kısık ateşte pişiriyoruz.

      Etlerimiz biraz kavurduktan sonra içerisine 1 bardak su ekliyoruz. Dana etinin pişme süresi daha uzundur. Dana kavurmaya da tuz ve baharatları son aşamada ekliyoruz.

      Kaynak:Türkiye Aşçılar Federasyonu üyelerinden Koray Türk