Somonlu ve baharatlı spagetti Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Somonlu ve  baharatlı spagetti tarifi
  • Malzemeler

    • 400 gram makarna (spagetti)
    • 400 gram taze somon filetosu
    • 400ml ekşi krema
    • 2 tatlı kaşığı hardalı
    • 1 limon suyu
    • Karabiber ve tuz
    • 1/2 tatlı kaşığı baharat (Kekik veya tarhun)
    • 50 gram tereyağı
    • ince yeşil soğan
    • zeytinyağı
  • Yapılışı

    1. Somon filetosunu küpler halinde dilimleyin. Baharatları, tuz ve karabiberi serpin ve iyice karıştırın.

      Onları biraz zeytinyağı ile tavada iki ya da üç dakika yumuşayıncaya kadar, tahta bir kaşıkla hafifçe karıştırarak pişirin.

      1 çay kaşığı tuz ile büyük bir tencerede makarna suyunu kaynatın.Paketin üzerindeki kullanma talimatına göre makarnalarınızı haşlayın.

      Bu süre zarfında, bir kaseye sosumuzu hazırlamak için ekşi kremayı öncelikle bir kaba koyun. Hardal ve limon suyunu ekleyip baharatlarımız tuz ve karabiberi serpin.

      Tavada kızarmış balık parçalarının üzerine hazırladığınız sosu dökün, bir yaklaşık 2-3 dakika soteleyin.


      Makarnanızın suyunu boşaltıp süzün.Tereyağı ile soslu balığı ekleyip güzelce karıştırın.

      Doğranmış yeşil soğan serpip spagettinizi hemen servis edin.Afiyet olsun.