Nefis karnabahar kızartma yemeği Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Nefis karnabahar kızartma yemeği tarifi
  • Malzemeler

    • 1 adet orta boy karnabahar
    • 2 adet yumurta
    • 1 su bardağı un
    • Yarım su bardğaı süt
    • Tuz ve kimyon
    • Pulbiber
    • Kıyılmış maydanoz
    • Kızartmak için
    • Sıvıyağ
  • Yapılışı

    1. Karnabaharımızı güzelce yıkayıp bir bıçak yardımı ile yapraklarını temizleyip çiçeklerine ayıralım.Fazla iri olan çiçekleri sapından ikiye keserek küçültelim.

      Bir tencere içinde en az karnabaharların boyu geçecek kadar su doldurup kaynamaya bırakalım.

      Su kaynadığı zaman göz kararı tuz ve kimyon ilave edip karnabahar çiçeklerimizi de içine atalım.Onlar haşlanırken çiçekleri kaplayacağımız karışımımız için öncelikle bir kap alalım.

      Yumurtalarımızı kırıp içine de ezdiğimiz veya rendelediğimiz sarımsakları ekliyelim.1 bardak un ve yarım bardak süt ile çırpalım.

      1 çay kaşığı tuz ve kimyon ekliyip arzuya göre pulbiber ile acısını ayarlayın.Kıyılmış maydanoz ile sosumuz hazırdır.

      Karnabahar çiçeklerine kolayca çatal batınca hemen süzüp sosumuza bulayalım.

      Bu arada da bir tava içinde bir miktar sıvıyağı kızdıralım.Sosa buladığımız çiçekleri yağ kızınca içine atıp altın sarısı renk alıncaya dek kızartalım.

      Servis ederken tahin gezdirerek ikram edelim.Afiyet olsun.