Krepli Pasta Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Krepli Pasta
-
Malzemeler
- Krep için
- 1 su bardağı süt
- 4 çorba kaşığı un
- 1 yumurta
- Krema için
- 1/2 litre süt
- 2 çorba kaşığı un
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 3/4 bardak şeker (veya 20 adet tatlandırıcı)
-
Yapılışı
-
Süt, yumurta, un çırpılır. Teflon bir tava kızdırılıp birer kepçeden 3 e ayrılan krep hamurundan bir kepçe tavaya dökülür, önlü arkalı pişirilir. Bu şekilde 3 krep yapılır.
Diğer yanda süt, un, şeker ve portakal kabuğu rendesi karıştırılarak pişirilir. Hazırlanan kreplerden ilki kelepçeli küçük bir kalıba konulur. Muhallebinin 1/3ü ilk krepin üzerine dökülür. 2 krep konulur, biraz daha muhallebi dökülür. 3 krep konulur, kalan muhallebi en üste dökülür.
Soğumaya bırakılır. Soğuyan pastanın üzeri zarları soyulmuş portakal dilimleri ile süslenir. Servis yapılır.
-
Süt, yumurta, un çırpılır. Teflon bir tava kızdırılıp birer kepçeden 3 e ayrılan krep hamurundan bir kepçe tavaya dökülür, önlü arkalı pişirilir. Bu şekilde 3 krep yapılır.