Profiterol Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Profiterol
-
Malzemeler
- Şu hamuru için
- 1 su bardağı su
- 1.5 su bardağı un
- 100 gram margarin veya tereyağ
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 4 adet yumurta
- Çikolata sosu için
- 2 su bardağı süt
- 2 çorba kaşığı silme un
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 2 çorba kaşığı kakao
- 100 gram bitter çikolata
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- Kreması için
- 500 gram süt (2.5 su bardağı süt)
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 çorba kaşığı tepeleme un
- 1 paket vanilya
- 1 çorba kaşığı margarin veya tereyağ
-
Yapılışı
-
Öncelikle şu hamurunu hazırlamak için küçük bir tencerede suyumuzu margarini şeker ve tuzu karıştırıp yağ iyice eriyinceye kadar ısıtın.Fakat yağlı su karışımı kaynamasına gerek yok.
Sonra unu çok azar azar eleyerek devamlı karıştırarak unu yedirelim.
Daha sonra unlu karışımın altına soğuk su olan bir kap koyup soğumasını bekleyin.
Ardından tek tek yumurtaları kırıp güzelce karıştırın.Sıvı ve akıcı olacaktır.
Bu karışımı sıkma torbasına doldurup yağlı kağıt serili tepsilere tatlı kaşığı büyüklüğünde sıkalım.Aralıklı olarak dizinki biraz etrafa yaygınlaştığında yapışmasınlar.
Bu arada 150 dereceye fırınımızı ısıtmaya başlıyalım.30 ila 50 dk. arası şişip pişeceklerdir.
Şu hamurunu tepsiye sıkma işlemi bitince orta rafa yerleştirip kapağını kapatalım.
Diğer tarafta kreması için bir tencerede tereyağı hariç malzemeleri karıştırıp koyulaştıralım.En son tereyağınıda ekliyip 5 dk. havandıra havalandıra kremamıza kıvamını verelim.Onunda altına buzlu su koyarak soğumasını bekliyelim.
Çikolata sos içinse bitter çikolata harici tüm malzemeleri karıştırıp pişirelim.Kaynayınca çikatayıda atıp pişirelim.Onunda altına buzlu su koyup çırpa çırpa soğutalım.
Fırında üstü kızarıp ufo gibi şişen profiterol eklerimizi çıkarıp soğumalarını bekliyelim.
Soğuyan kremamızı sıkma torbasına doldurup tek tek ekler keklerimize batırıp içlerini dolduralım.Üzerlerine çikolata sosumuzu döküp servis edelim.Afiyet olsun.
-
Öncelikle şu hamurunu hazırlamak için küçük bir tencerede suyumuzu margarini şeker ve tuzu karıştırıp yağ iyice eriyinceye kadar ısıtın.Fakat yağlı su karışımı kaynamasına gerek yok.