Kadınbudu Köfte tarifi
  • Malzemeler

    • 1 kg koyun kıyması
    • 1.5 kahve fincanı pirinç
    • 5 adet yumurta
    • 4-5 yemek kaşığı galete unu
    • tuz
    • 2 adet soğan
    • 1 yemek kaşığı margarin
    • Yarım demet maydonoz
    • 2 bardak sıvı yağ
    • Karabiber
  • Yapılışı

    1. Soğanı incecik doğrayıp 1 kaşık margarinle hafifçe kavurun. 3/ 4 bardak su, 1 çay kaşığı tuz, yıkanmış pirinci katın. Kısık ateşte suyunu çektirin. Kıymanın yarısını kavurup soğutun. Kalan kıymaya kavrulmuş kıymayı ve soğanlı pilavı katın. Kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber ve iki yumurta koyup iyice yoğurun. Yumurta büyüklüğünde parçalara ayırıp ıslak avuç arasında uzun ve yassıca köfteler yapın. Önce galeta ununa, sonra da yumurtaya bulayıp kızartın.

      Not: Pirinci ayrı pişirip, soğanı kıymanın yarısıyla kavurmak da mümkündür.