Tavuk göğsü tatlısı Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Tavuk göğsü tatlısı tarifi
  • Malzemeler

    • 200 gram tavuk göğsü
    • 1 litre süt
    • 1 kahve fincanı buğday nişastası
    • 1 kahve fincanı pirinç unu
    • Yarım kahve fincanı un
    • 1 bardak şeker
    • 1 paket vanilya
  • Yapılışı

    1. Öncelikle tavuğumuzu güzelce haşlıyalım. Elimizle liflerine ayıralım.

      Tencere içerisinde bir litre sütümüzü koyalım.

      Unumuzu ,nişastamızı ve pirinç ununu bir kase içinde azıcık su ile boza kıvamına getirelim.Sonra çırparak sütümüze ilave edelim.Ateşimizi yakıp çırpalım.Hafif koyulaşmaya başladığı anda ateşi kapatalım.
      Tavuk liflerimize önce sütlü karışımdan bir miktar koyup karıştırıp sonra muhallebi içine dökelim.Güzelce çırpalım.Vanilyayı , şekeri ilave edip ateşin altını tekrar açalım.Çırpma işlemine devam ederek iyice koyulaşınca altını kapatalım.Servis için kaselere veya bir borcama dökelim.Tarçın ile süsleyebilirsiniz.

      Afiyet olsun.