Tavuklu silor (mantı) tarifi
  • Malzemeler

    • 1 adet tavuk göğsü
    • 1 adet yufka
    • 1 bardak tavuk suyu
    • Üzeri için
    • Salça sosu
    • Sarımsaklı yoğurt
  • Yapılışı

    1. Öncelikle yufkamızı serip ortadan ikiye kesip yarım yufkaları rulo haline getirelim. Ardından 2-3 cm. uzunluğunda keserek silorlarımızı elde edelim.En minik 10-15 cm. lik borcam için idealdir. Daha kalın silor sevenler içinse 1 yufkayı olduğu gibi rulo yapmaları gereklidir.

      Yağlı kağıt serili borcamımıza dik bir şekilde silorları yerleştirip fırında 180 derecede üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.

      Silorlar fırında pişerken tavuk göğsümüzü bir miktar su ile haşlıyalım. Pişince tavuk etlerimizi parçalar halinde ayıralım.

      Pişen silorlarımızı servis tabağına yerleştirip üzerlerine tavuk suyumuzu gezdirelim.Tuzlayıp tatlandırdığımız tavuk etlerimizi yerleştirip üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı sosumuzu gezdirelim.

      Afiyet olsun.