Peynirli Patlıcan tarifi
  • Malzemeler

    • 4 adet iri patlıcan
    • 250 gram beyaz peynir
    • Yarım demet maydanoz
    • 4 adet yumurta
    • 1 yemek kaşığı tuzot
    • 2 su bardağı sıvı yağ
    • 2 diş sarımsak
  • Yapılışı

    1. Patlıcanları alacalı soyun. Yuvarlak ve kalın dilimler kesin. Her bir dilimi birbirinden kopmayacak şekilde ortalarından keserek cep biçiminde açın.

      Peyniri çatalla ezip kıyılmış maydonoz, ezilmiş sarımsak ve bir yumurta ekleyip ezin.

      Karışımı dilimlediğiniz patlıcanların arasına sürüp kapatın.

      Kalan yumurtaları tuzotla iyice çırpın.

      Patlıcan dilimlerini sosa bulayıp kızgın sıvı yağda kızartıp sıcak servis yapın.