Ev mantısı tarifi
  • Malzemeler

    • Mantı hamuru için
    • 1 adet yumurta
    • 2.5 su bardağı un
    • Biraz tuz
    • Yarım su bardağı su
    • İçi için
    • 150 gram kıyma
    • 1 adet soğan
    • Karabiber
    • Kimyon
    • Tuz
    • Yoğurtlu sosu için
    • 1 su bardağı yoğurt
    • Biraz su
    • 2-3 diş ezilmiş sarımsak
    • Salçalı sosu için
    • 3-4 yemek kaşığı salça
    • Sıvıyağ
    • Üzeri için
    • Pulbiber veya nane
  • Yapılışı

    1. Bir kap içierisinde ev mantısının hamur malzemeleri yoğurulur. Mantı hamurunun kulak memesi yumuşaklığında olması gerekir.

      Üzerini nemle bir bez ile örtüp yarım saat dinlendirin.

      Diğer taraftan soğanımızı çok küçük yemeklik doğrayalım.Kıyılmış 1 yemek kaşığı maydanozla birlikte kıymaya katalım.Kimyon, karabiber, tuz ile tatlandıralım.

      Dinlenen mantı hamurumuzu 4 adet bezeye ayıralım.Her bezeyi çok ince açıp bir bıçak yardımı ile kesip minik kareler elde edelim.



      Her karenin üzerine bezelye büyüklüğünde kıymalı harcımızdan koyup güzelce kapatalım.

      Unladığımız bir tepsiye dizelim.

      Bir taraftan 2 litreye yakın suyumuzu kaynatalım.İçerisine mantılarımızı da koyup 5-10 dk. arası mantılarımızı pişirelim.Daha sonra süzüp biraz tereyağ ile yağlıyalım ki yapışmasınlar.

      Yoğurtlu sos için tüm malzemeleri güzelce çırpalım.

      Salçamızı biraz sıvıyağ ile kızdırıp içine az bir miktar su koyup pişirelim.



      Servis tabağına mantımızı yerleştirip önce yoğurtlu sosumuzu onun üzerine salçalı sosumuzu ve isteğe göre nane veya pulbiber gezdirip servis yapın.

      Afiyet olsun.