Beşamel soslu ıspanak tarifi
  • Malzemeler

    • 1 kg ıspanak
    • 1 adet soğan
    • 1 adet yeşil biber
    • Tuz ve karabiber
    • Sıvıyağ
    • 1 kase kıyma
    • Beşamel sosu için
    • 2 yemek kaşığı tereyağ
    • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
    • 2.5 su bardağı süt
    • 2.5 su bardağı un
    • Üstü için
    • Kaşar rendesi
  • Yapılışı

    1. Soğanı ve kıymayı yağla birlikte kavurun.İnce ince kesilmiş kırmızı ve yeşil biberide ialve edip pişirin. En son yıkayıp kestiğiniz ıspanakları ekliyip tencerenin kapağını kapatın.

      Ispanaklarımızda pişince tüm karışımı borcama yayalım.



      Bir taraftan beşamel sos için yağ ile unu kavurun.Sütü azar azar ekliyip koyulaşana dek sosumuzu pişirin. Beşamel sosumuz hazır olunca ıspanaklı harcın üzerine dökün. En son kaşar rendeleyip fırında kızarana dek tutalım.



      Afiyet olsun.