Kadayıf dolması tarifi
  • Malzemeler

    • 1 kilo taze kadayıf
    • 500 gram ceviz içi (iri çekilmiş)
    • 8-10 adet yumurta
    • 1 çay bardağı süt
    • Şerbeti için
    • 6 su bardağı toz şeker
    • 5 su bardağı su
    • Yarım limon suyu
  • Yapılışı

    1. Önce şerbetimizi hazırlayalım.Bir gece önceden hazırlarsanız daha iyi olacaktır.Böylece şerbetin soğuması için zaman kaybetmezsiniz.

      Kadayıfımızı parçalara bölüp açarak el büyüklüğü kadar bastırarıp çekerek çok kalın olmayan diktörtgenler elde edelim.

      Cevizimizi bir kaç kere rondodan geçirerek parçalayalım.

      Bu diktörtgenler içerisine ceviz içini koyarak rulo halinde bastıra bastıra aynı yaprak sarma yapar gibi saralım.

      Bir tabak içine yumurtalarımızı kırıp sütümüzü ekliyip çırpalım.



      Ayçiçek yağını kızartma tenceresinde ısıtalım.Kadayıf dolmalarımızı önce yumurtalı sosumuza bulayalım.Sonra tencere içine atarak altın sarısı renk alıncaya dek kızartalım.

      Kızaran kadayıf dolmalarımızı soğuk şerbetin içine atalım.10-15 dk şerbeti çektirip servis tabağımıza alalım.

      Afiyet olsun.