Çik çok tatlısı (orta asya mutfağı) Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Çik çok tatlısı (orta asya mutfağı) tarifi
  • Malzemeler

    • Hamuru için
    • 7-8 yumurta
    • 1 çay bardağı süt
    • Yarım paket kabartma tozu
    • Aldığı kadar un
    • Karıştırmak için
    • 3 su bardağı ceviz
    • 2 su bardağı yer fıstığı
    • 2 su bardağı kuru üzüm
    • 1 litre bal
  • Yapılışı

    1. Hamur için tüm malzemeler güzelce yoğurulur.Kulak memesi yumuşaklığından daha sert olmalıdır.

      Daha sonra iki bezeye ayrılıp ince bir şekilde açılır.Aynı erişte yapar gibi açılan yufka oklavaya sarılı iken kesilerek ince uzun bibr sürü katlar elde edilir.Daha sonra yatay kesilip erişte boyutunda parçalara ayrılır.

      Gneiş bir kızartma tenceresinde yağ kızdırılıp çik çok tatlısı hamurları kızartılmaya başlanır. Tüm hamurlar kızartılınca geniş bir yere alınır.



      Kuru üzüm, ceviz ,yer fıstığı ile harmanlanır.En son bir tencere içinde 1 lt. bal ısıtılır ve üzerine dökülerek iyice karıştırılır.

      Afiyet olsun.