Pratik tavuk güveç tarifi
  • Malzemeler

    • 800 gram ızgara tava tavuk eti
    • 1 kilo patates
    • 2 adet kırmızı biber
    • 1 adet yeşil biber
    • 2 adet soğan
    • 1 baş sarımsak
    • 1 küp tavuk suyu
    • 80ml sıvıyağ
    • Tuz
    • Mercanköşk
    • Karabiber
    • Kekik
    • Beyaz biber
  • Yapılışı

    1. Patatesleri yıkayıp soyun ve parçalara bölün. Tavuk etlerini küp küp kesip yağda kavurmaya başlayın. Sonra patatesler ,soğan ,sarımsaklar ve biber ile birlikte soteleyin.

      Güveç kabına veya tepsiye ,borcama koyup üzerine 100 ml. su ile tavuk suyu küpü atıp üzerini kapatıp 50 dk. pişirin.

      Afiyet olsun.