Tavuk cheeseburger tarifi
  • Malzemeler

    • 400 gram tavuk eti
    • 5 adet susamlı hamburger ekmeği
    • 1 adet soğan
    • Maydanoz
    • 1 tatlı kaşığı kekik
    • 1 yemek kaşığı worcestershire sosu yada soya sosu
    • Marul
    • Domates
    • Kaşar peyniri
    • Tuz ve karabiber
    • Sosu için
    • 100ml su
    • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
    • 1 yemek kaşığı hardal
    • 1 çay kaşığı nişasta
    • 1 adet soğan
  • Yapılışı

    1. Tavuk eti ile birlikte soğan ve maydanoz kıyma makinesinden geçirilir.

      Bu karışım içine kekik, tuz, karabiber ve 1 yemek kaşığı worcestershire sosu yada soya sosu ile karıştırılır.Yoğurulur.

      Tava içinde sıvıyağ ısıtılıp sosu için kesilmiş soğan sotelenmeye başlanır.Hardal eklenir. En son su ile nişastada katılıp sos karıştırılıp kalınlaşınca ateşten alınır.

      Hamburger yapmak için tavuk kıymamızı yağlı kağıt üstünde alıp üzerine gene yağlı kağıt serip merdane ile açıp düzlenir.

      Bir kase yardımı ile yuvarlak kesilir. Tavuk hamburgerler ızgara tavada arkalı önlü pişirilir. Sonra ekmekler de ısıtılır.

      Ekmeklerin içine hamburger, kaşar, marul domates ve hazırlanan sosda gezdirilip servis edilir.

      Afiyet olsun.