Fırında tavuklu krepler Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Fırında tavuklu krepler tarifi
  • Malzemeler

    • Krep için
    • Bir çimdik tuz ve şeker
    • 500ml süt
    • 3 adet yumurta
    • 10 yemek kaşığı un
    • Krep içi için
    • 3 adet tavuk göğsü eti
    • 3 adet pırasa (doğranmış)
    • 3 sap kereviz (doğranmış)
    • 25 gram un
    • 3 çorba kaşığı yağ
    • 150ml tavuk suyu
    • 300ml süt
    • Tuz ve karabiber
    • Üstü için
    • Kaşar rendesi
  • Yapılışı

    1. Öncelikle krep için tüm gerekli malzemeri güzelce çırpıp teflon tavada kreplerimizi hazırlayalım.

      Fırınımızı 220 derece ayarlayıp önceden ısıtalım.

      Bir tava içine yaklaşık beş dakika önceden ısıtılmış yağda kesilmiş tavuk etlerimizi kızartalım. Sonra ayrı bir tabağa koyun.

      Aynı tavada, 3 dakika rengleri hafif esmerleşene dek pırasa ve kerevizi kızartın.Üzerine unu, tavuk suyu ve sütü ekleyin. Koyulaşana kadar, sürekli karıştırarak kaynatın. Tavuk etlerini ekliyip baharat ile tatlandırıp kapağını kapatıp 20 dk. pişirin.


      Bir borcam içine kreplerimizi içine tavuklu karışımı koyarak yerleştirelim.Üstelerine de kaşar peyniri rendeleyip altın kahverengi oluncaya dek yaklaşık 20 dk. pişirelim.

      Afiyet olsun.