Çikolatalı Krem Karamel Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Çikolatalı Krem Karamel tarifi
  • Malzemeler

    • 315 ml süt
    • 185 ml krema
    • 4 yumurta sarısı
    • 150 gram bitter çikolata
    • Karamel için
    • 185 gram toz şeker
    • 185 ml su
  • Yapılışı

    1. Su ve şekeri tavaya alıp orta ateşte koyulaşıp karamel halini alıncaya kadar kaynatın.

      Krem karamel kaplarına paylaştırın. Süt ile kremayı sos tenceresine alıp kaynatın. Çikolatayı küçük parçalara bölüp içine ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın. Yumurta sarıları ile şekeri mikserle çırpın ve bunu az önce yaptığınız çikolatalı süte ekleyerek karıştırın. Karışımı karamel kalıplarına paylaştırın.

      Kalıpları derin bir tepsiye yerleştirip yarısına kadar sıcak su doldurun ve 170 dereceye ayarlı fırında 50 dk pişirin.

      Krem karamelleri fırından alıp oda ısısına gelinceye kadar beklettikten sonra buzdolabına alarak 1 gece bekletin.

      Ters çevirerek kalıptan çıkartın ve servis yapın.

      AFİYET OLSUN!

      NOT: Krem karamel kalıplarını içi sıcak su dolu kabın içerisinde 2 dakika beklettikten sonra ters çevirirseniz daha kolay çıkarabilirsiniz.