Patatesli tavuk kızartma Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Patatesli tavuk kızartma
-
Malzemeler
- 2 adet tavuk kalça
- 2 adet patates
- Kızmızı toz biber
- Tuz ve karabiber
- Kızartmak için
- Sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
-
Yapılışı
-
Patateslerimizin kabuğunu soyup iri küpler halinde doğrayalım.Sıvıyağ eklediğimiz tavada güzelce kızartalım.
Daha sonra tavamızı temizleyip biraz tereyağ ve sıvıyağ karışımını tavamızda eritip köpürtelim.
Bu arada tavuk etlerimizin her iki tarafını tuz ,karabiber ,toz kırmızı biber ile iyice baharatlayalım.
Köpüren yağda üstüne bir kapak kapatarak her iki taraflı kızartalım. Daha sonra kızartığımız patatesleride ekliyip bir iki çevirip sıcak sıcak servis edelim.
Afiyet olsun.
-
Patateslerimizin kabuğunu soyup iri küpler halinde doğrayalım.Sıvıyağ eklediğimiz tavada güzelce kızartalım.