Yoğurtlu cevizli ekmek mezesi Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Yoğurtlu cevizli ekmek mezesi tarifi
  • Malzemeler

    • Bayat ekmek içi
    • 1 fincan kıyılmış ceviz
    • 400 gram yoğurt
    • Bir kaç yemek kaşığı zeytinyağ
    • 3-4 diş sarımsak
    • Dekorasyon için
    • 200-300 gram yoğurt
  • Yapılışı

    1. Öncelikle bayat ekmek içini çıkartıp elinizle ufalayın.Yoğurt ve ezilmiş sarımsak dişlerini ,zeytinyağını ekleyin.İçine az bir miktar cevizde karıştırabilirsiniz.

      Salata tabağına önce bir kat yoğurtlu ekmekten yayın.Sonra üzerine cevizleri yayıp en son kat ekmekli yoğurt karışımından üst kat yaparak bitirin.

      Arzuya göre yoğurt ile süsleyin.Afiyet olsun.