Kabak çorbası tarifi
  • Malzemeler

    • 1 adet patates (doğranmış)
    • 2 adet havuç (doğranmış)
    • 200 gram kabak (doğranmış)
    • 1 adet soğan (ince doğranmış)
    • 1 litre su
    • 100ml ekşi krema
    • Baharat
    • Tuz ve Karabiber
    • Kırmızı biber
    • Zerdeçal
    • 3-4 yemek kaşığı zeytin yağı
    • Pembe Biber
  • Yapılışı

    1. Zeytniyağını tencereye koyup soğan, patates, havuç ve kabak sebzelerini sırası ile ilave edip yağda 5dk. kavurun.

      Sonra çorbanın suyunu dökün ve yaklaşık 20 dakika pişirin.

      Baharatlarınızı arzuya göre ekleyin blendırdan geçirin en son kremayı kaşıkla karıştırıp ve 4-5 dakika daha pişirin.

      Üzerine pembe biber serpip sıcak servis yapın.

      Afiyet olsun.