İzmir pilavı tarifi
  • Malzemeler

    • 2 su bardağı baldo pirinç
    • 1 kuru soğan
    • 1 çorba kaşığı tereyağ
    • 1 çay bardağı ceviz
    • 2 çorba kaşığı antep fıstığı
    • 2 çorba kaşığı kuş üzümü
    • 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
    • 1 çay kaşığı tarçın
    • 6 adet kuru kayısı
    • 1 tutam maydanoz
    • 1 tutam dereotu
    • Sıvıyağ
    • 1 su bardağı et suyu veya bulyon
    • Tuz
  • Yapılışı

    1. Soğanımızı minik minik doğrayıp tereyağı ile öldürelim.Daha sonra 10 dk. suda bekletip suyunu süzüp yıkadığımız pirincimizi ilave edip yağda döndürelim.Suyumuzu ilave edip bulyonu atıp pilavımızı pişirelim.

      Kayısıları minicik keselim.Antep fıstıklarını bıçakla ortadan ikiye bölün.Cevizleri minik minik kırın.Maydanoz ve dereotunu ince ince kıyın.

      Sıvıyağ ile bir tavada önce dolmalık fıstıkları kavurun.Rengi dönünce antep fıstığı ,ceviz ,kuş üzümü ,kayısıları ekleyin.Yağda 5 dk. soteleyin.


      Pişen pilava fıstıklı cevizli karışımı sonra maydanoz ve dereotları en sonda tarçını serpip karıştırıp servis yapın.

      Afiyet olsun.