Patatesli Makarna tarifi
  • Malzemeler

    • Yarım paket makarna
    • 750 gram patates
    • 250 gram tereyağı
    • 1.5 yemek kaşığı salça
    • Yarım yemek kaşığı pulbiber
    • 250 gram yoğurt
    • Tuz
  • Yapılışı

    1. Makarna standart yöntemle pişirilir. Patatesler soyulup, küp küp doğranarak kızartılır. Yoğurt hafif sulandırılarak tuzlanır, karıştırılarak krema kıvamına getirilir.

      Tereyağı eritilip, önce salça sonra da kırmızı pul biber ilave edilerek üzerinin sosu hazırlanır. Yayvan bir tepsiye sırasıyla önce kızarmış patateslerin bir kısmı, ardından makarna, patateslerin geri kalanı, yoğurt ve tereyağlı salçalı sos dökülerek servis edilir.
      Not: Yoğurda biraz sarımsak katarsanız çok daha güzel oluyor.