Islak kurabiye tarifi
  • Malzemeler

    • Kakakolu hamuru
    • 125 gram tereyağı
    • 1 çay bardağı sıvıyağ
    • 1 çay bardağı pudra şekeri
    • 3 yemek kaşığı kakao
    • 1 adet yumurta
    • 1 paket kabartma tozu
    • 1 paket vanilya
    • Aldığı kadar un
    • Hindistan cevizli iç
    • 1 yumurta akı
    • 1 çay bardağı pudra şekeri
    • 2.5 çay bardağı hindistan cevizi
    • Şerbet için
    • 3 çay bardağı toz şeker
    • 3 çay bardağı su
  • Yapılışı

    1. Kakaolu hamur için tüm malzemeleri güzelce bir kap içerisinde yoğuruyoruz.

      Hindistan cevizli iç mazlemelerinide güzelce karıştırıp minik minik toplar yapıyoruz.Yaklaşık olarak 36 adet minik topçuk elde ediliyor.

      Kakaolu harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp bunları oval hali getirip hindistan cevizli minik topumuzu içine yerleştirip yuvarlıyarak kakaolu hamuru top haline getiriyoruz.




      Yağlı kağıda yerleştirip 175 derecede 25 dk. gibi bir süre pişirin.

      Bu arada şerbetini hazırlayıp soğutun.

      Kurabiyeler pişince soğuk şerbetin içine atıp sonra hindistan cevizine bulayıp servis tabağına dizin.



      Afiyet olsun.