Susamlı simit tarifi
  • Malzemeler

    • 5 su bardağı un
    • 1 paket kuru maya
    • 1 çorba kaşığı tereyağ
    • Yarım çay bardağı zeytinyağ
    • 1 çay bardağı süt
    • 2 çorba kaşığı toz şeker
    • 1 çorba kaşığı tuz
    • 1 tatlı kaşığı mahlep
    • Alabildiği kadar ılık su
    • Üzeri için
    • Susam
  • Yapılışı

    1. Öncelikle bir çay bardağı sütü ılıtıp içine maya ve şekeri katıp kabarmasını bekleyin.

      Büyük bir yoğurma kabına unun koyup ortasını açın.İçine tereyağ,zeytinyağ,tuz ve mahlep 'le kabaran mayali sütü ekleyin.Yoğurmaya devam edin. Sonra bir miktar unu yoğurabilmek için ılık su ekleyin.Güzelce yoğurup üzerine nemli bir bez örtüp dinlendirin.

      Bir parmak büyüklüğünde parçalar koparıp onları inceltip uzun çubuk yapıp ikiye katlayıp döndüre döndüre çember haline getirin.

      Sonra suyla ıslatıp susama bulayın.Fırında iyice kabarıp pişince alın.



      Afiyet olsun.