Sebze Tabağı tarifi
  • Malzemeler

    • 250 gram brokoli
    • 3 adet havuç
    • 1 adet taze soğan
    • 250 gram brüksel lahanası
    • 4 adet minik patates
    • orta boy 2 adet tencere
    • Sos için
    • 1 adet limonu sıkın.
    • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
    • 1 çay kaşığı tuzu ekleyerek bir kapta karıştırın.
    • Yemeden önce tabağınıza dökün.
  • Yapılışı

    1. Havuçları soyun.Patateslerle birlikte bol suyla haşlayın. Brokoli ve Brüksel lahanası diğer sebzelerden daha az dayanıklı olduğu
      için havuç ve patateslerden ayrı bir tencerede haşlayın. Haşlandıktan sonra patateslerin kabuklarını soyun.Taze soğanı uzun uzun kesin.
      Bütün malzemeyi bir tabağın içine alın.Üzerine hazırladığınız sosu dökün.