Peynirli açma tarifi
  • Malzemeler

    • 4 su bardağı un
    • 1 paket kuru maya
    • 1 su bardağı süt
    • 1 çay bardağı sıvıyağ
    • 1 yumurta akı
    • 1 çorba kaşığı toz şeker
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • Ilık su
    • Ara kat için
    • 2 çorba kaşığı tereyağ
    • Üzeri için
    • 150 gram peynir
    • 2 adet domates
    • 2 adet yeşil biber
    • 1 yumurta sarısı
  • Yapılışı

    1. Ilık sütün içine şeker ve kuru mayayı atıp kabartıyoruz.Hamur için tüm gerekli malzemeleri yoğurup 10 yuvarlak bezeye ayırıp dinlendiriyoruz.

      Sıvıyağlı bir masa üzerinde bezeleri çay tabağı gibi bir büyüklükte açıp ortalarına bir parça tereyağ koyup onu iyice yedire yedire yuvarlağı büyütüp ikiye katlıyoruz.

      Sonra elimizle döndürerek uzun bir rulo yapıp onuda dolayıp yuvarlak elde ediyoruz.



      Hepsini yağlı kağıt serili tepsiye dizip üzerine doğranmış domates ,peynir ,biber yerleştirip fırına veriyoruz.



      Afiyet olsun