Ev usulü lahmacun tarifi
  • Malzemeler

    • 1 paket kuru maya
    • 1 yumurta
    • 1 çay bardağı sıvıyağ
    • 3 su bardağı süt
    • 1 su bardağı ılık su
    • Tuz
    • Alabildiği kadar un
    • Üzeri için
    • 400 gram kıyma
    • 6 adet domates
    • 1 demet maydanoz
    • 2 kuru soğan
    • 2 çorba kaşığı salça
    • 1 yemek kaşığı biber salçası
    • Tuz ve karabiber
    • Sıvıyağ
  • Yapılışı

    1. 1 paket kuru maya ılık süt içinde eritilir.Geniş bir kaba 3-4 su bardağı un koyup havuç gibi açın.Ortasına yumurta ,sıvıyağ,ılık süt ,maya ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin. Güzelce yoğurup gerekirse ılık su ekliyip kulak memesi kıvamına getirin.Bezeler yapıp 10 dk. dinlendirin.



      İç malzemesi için maydanozu ince kıyın.Soğan ve domatesi rendeleyin.Salçalar ile baharatını ayarlayıp karıştırın.

      Bezelerimizi güzelce açalım.İç harcımızdan her yerine sürüp fırında altı hafif altın sarısı olana dek pişirelim.Üstlerine nemli bez örtersek sertleşmesini engelleriz.



      Afiyet olsun.