Fındıklı cevizli irmik helvası Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Fındıklı cevizli irmik helvası
-
Malzemeler
- 2 bardak irmik
- 1.5 bardak şeker
- 4 bardak süt
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 25 gram margarin
-
Yapılışı
-
Tereyağ ile margarini yakmadan eritip irmikleri kavurmaya başlayın.10 dk. kadar güzelce yakmadan kavurun.
Sütünüzü isterseniz bir yerde ısıtın.Soğuk olarak ekliyeceksiniz irmiği güzel bir şekilde karıştırarak ekliyin.Şekerinide hemen döküp bir iki karıştırıp kapağını kapatın.
Ateşin altını kısıp sütü çekmesini bekliyin.Sütünü çekince altını kapatıp dinlenmesini bekleyin.
Dilerseniz yarı süt yarı suda kullanabilirsiniz.
Servis ederken fındık ,ceviz ,hindistan cevizi ve tarçın dökebilirsiniz.Afiyet olsun.
Not:Bu helva kaşık usulü konan un helvasına benzer yapışık bir yapıdadır.
Afiyet olsun.
-
Tereyağ ile margarini yakmadan eritip irmikleri kavurmaya başlayın.10 dk. kadar güzelce yakmadan kavurun.