Tavuk Kroket tarifi
  • Malzemeler

    • 300 gram tavuk
    • 100 gram kaşar peyniri
    • 1 yumurta
    • 1 yemek kaşığı tereyağı
    • Biraz maydonoz
    • 40 gram un
    • 40 gram galeta unu
    • Tuz ve karabiber
    • kimyon
    • pulbiber
  • Yapılışı

    1. Beşamel Sos
      1 kaşık tereyağını ve unu kavurup haşlanmış tavugun suyuna ilave edip karıştırılır.

      Haşlanmış tavuğu parçalayıp peynirle rondoda kıyılır. Üzerine maydonoz ilave edilir.

      Daha sonra yumurta sarısı ve baharatlar eklenir ve beşamel sos içinde karıştırılır.

      Buzlukta soğumaya bırakılır. (Koyulaşması için ağızı kapalı olarak).

      Sertleşen harc ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp önce yumurtanın akına sonra galeta ununa bulayıp
      kızartılır.