Cordon bleu tarifi
  • Malzemeler

    • 2 parça ince dövülmüs biftek
    • 250 gram mantar
    • 1 adet domates
    • 1 adet soğan
    • 2 dilim taze kaşar
    • 1 çay kaşığı kekik
    • 1 çay kaşığı karabiber
    • 1 çay kaşığı kırmızı biber
    • Yeterli derecede tuz ve folyo kağıdı
  • Yapılışı

    1. Etler az yağlı tavada çok az kızartılır. Folyo kağıtlarına konur, etleri aldığınız tavada mantarlar öldürülür,daha sonra mantarlar da folyaya aldiğınız etlerin üzerine dökülür, soğan ve domates yuvarlak olarak dilimlenir ve mantarlarin üzerine konur.

      Baharatlar eklenir ve bir dilim taze kaşarda konulduktan sonra, folyonun ağzı kapatılır ve fırına verilir.

      175-200 derecede, 30 dk.fiırında pişirilir. Folyoyla beraber servis yapilir. Arzu edilirse yanına patetes püresi koyabilirsiniz.