AĞLAYAN KEK tarifi
  • Malzemeler

    • 3 adet yumurta
    • 1.5 su bardağı şeker
    • Yarım su bardağı süt
    • Yarım su bardağı sıvı yağ
    • 1 paket kabartma tozu
    • 1 paket vanilya
    • 2 yemek kaşığı kakao
    • 2 su bardağı un
    • Kreması için
    • 1 paket krem şanti
    • 1 su bardağı süt
    • Üzerine dökmek için
    • 2 su bardağı süt
    • Sosu için
    • 1 su bardağı süt
    • 1 su bardağı su
    • 1 yemek kaşığı kakao
    • 1 yemek kaşığı un
  • Yapılışı

    1. İlk etapta krem şantimizi 1 su bardağı sütle çırpıp buzdolabına alalım..Yumurta ve şekeri mikserle çırpın.
      Yağ ve sütü ilave edip çırpmaya devam edin.Kakao,vanilya
      ve unu da ilave edip çırpın..Yağlanmış tepsiye dökün..
      (Bu ölçüler büyük boy borcam tepsi içindir)..Önceden
      ısıtılmış 175 veya 180 derecelik fırına verin..Kürdan kontrolüyle pişip pişmediğine bakın..Piştikten sonra fırından alıp sıcakken üzerine 2 su bardağı soğuk sütü gezdirin..(Merak etmeyin hamurlaşmıyor..)

      kekimiz iyice soğuduktan sonra krem şantiyi üzerine sürün..Sos için verilen tüm malzemeyi karıştırıp ocağa alın..karıştıra karıştıra pişirin ve bir kenarda soğumaya bırakın..Soğuduktan sonra kekinizin üzerine dökün..Buzdolabında biraz beklettikten sonra servis yapın.