Soslu Dana Rosto tarifi
  • Malzemeler

    • 750 gram dana eti (kemiksiz but)
    • Pul biber
    • Tuz
    • Karabiber
    • 1 soğan
    • 500 gram havuç
    • 1 pırasa
    • 1 - 2 çorba kaşığı sıvıyağ
    • 1 çorba kaşığı kekik
    • 300 ml et suyu
    • 1 çorba kaşığı margarin
    • Bir tutam tozşeker
    • 250 gram makarna
    • 1 çorba kaşığı tane karabiber
    • 150 gram süt kreması
  • Yapılışı

    1. Eti temizleyin. Pul biber, tuz ve karabiber ile ovun. Soğanı soyun. Havuçları yıkayıp kabuklarını soyun. Pırasayı da ayıklayıp yıkayın. Soğan ve 1 havucu doğrayın. Pırasayı ince halkalar halinde doğrayın.
      Sıvıyağı bir tavada kızdırın ve eti kızartın.

      Sebzeleri ete ilave edip karıştırarak kavurun. Kekik ve et suyunu da ekleyin. Rostoyu orta dereceli ateşte, üstü kapalı olarak 1 saat pişirin.

      25 dakika piştikten sonra kalan havuçları halka halka doğrayın. 150 ml kadar suda margarin ile yaklaşık 5 dakika haşlayın. Tuz, karabiber ve tozşeker ile tatlandırın.

      Makarnayı paketinin üzerindeki tarife göre hazırlayın. Suyunu süzün.

      Rostoyu tencereden alıp soğumayacak şekilde bekletin. Sosunu bir süzgeçten geçirip küçük bir tencereye aktarın. Süt kremasına karabiber tanelerini ilave edip bir taşım pişirin. Eti ince ince dilimleyip havuç, makarna ve sosla birlikte servis yapın.

      Öneri: Soslu rostonun yanında makarna veya pilav yerine patates püresi ya da sadece sebze garnitür de sunabilirsiniz. Bir diğer alternatif de erişte. Özellikle tereyağı ile hazırlanmış erişte, rostonun yanında ikram edebileceğiniz lezzetli bir seçenek.