Dereotlu Bulgur Pilavı Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Dereotlu Bulgur Pilavı
-
Malzemeler
- 1 soğan
- 2 havuz
- 1 kabak
- Tuz
- 50 gram tereyağı
- 500 gram bulgur
- 2 demet dereotu
-
Yapılışı
-
Soğanı soyup küp küp doğrayın. Havucu ayıklayıp yıkayın. Kabağı ayıklayıp yıkayın. Her ikisini küpler halinde doğrayın.
Tereyağını bir tavada eritin. Sebzeleri tereyağında 5 dakika kavurun.
Dereotunu ayıklayıp yıkadıktan sonra kıyın.
Bulguru geleneksel yöntemlere göre pişirin.
Sebzeleri ve dereotunu ekleyip harmanlayın
-
Soğanı soyup küp küp doğrayın. Havucu ayıklayıp yıkayın. Kabağı ayıklayıp yıkayın. Her ikisini küpler halinde doğrayın.