Havuçlu Ezme tarifi
  • Malzemeler

    • 4-5 orta boy havuç
    • 1-2 iri diş sarımsak
    • Yaklaşık 3 çorba kaşığı yoğurt
    • 1 çorba kaşığı mayonez
    • Zeytinyağı
    • Tuz
  • Yapılışı

    1. Havuçlar güzelce yıkanıp soyulduktan sonra rendelenir. Rendelenen havuçlar 1 çorba kaşığı zeytinyağının kızdırıldığı tavada sotelenir. Pişirilirken bir miktar da tuz eklenir. Havuçların rengi değiştikten sonra havuç tadı daha baskın gelecek kadar sarımsaklı yoğurt eklenir. (yoğurtta tam ölçüye uyulma zorunluluğu yoktur, çok yoğurtlu olmaması gerekir. Göz kararı ekleyin) Üzerine de mayonezi ekleyip, güzelce karıştırın. Siyah zeytin ile süsleyip meze tabağında soğuk servis yapın.