Arnavut Ciğeri tarifi
  • Malzemeler

    • 400 gram dana ciğeri
    • 1 çay bardağı sıvıyağ
    • 2 orta boy patates
    • 1 su bardağı
    • ayçiçek yağı
    • 1 çay bardağı un
    • 2 orta boy soğan
    • sumak ve karabiber
    • Tuz ve zeytinyağı
    • limon suyu
  • Yapılışı

    1. Ciğeri temizledikten sonra küçük küpler halinde doğrayın. Büyük bir tavada yağı kızdırın. Ciğeri una bulayıp yağda kızartın.

      Patatesi soyup yıkayın. Küçük küpler halinde doğrayın.

      Ardından ciğere ilave edip kızartın. Yemeği soğumayacak şekilde bekletin.

      Soğanları soyup ince halkalar halinde doğrayın. Tuz, karabiber ve sumakla tatlandırın. Bir miktar zeytinyağı ve limon suyu ilave edip tekrar harmanlayın.