Elmalı milföy gül  tarifi
  • Malzemeler

    • 1 paket milföy
    • 5-6 kırmızı elma
    • 2-3 yemek kaşığı şeker
    • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Yapılışı

    1. Elmaların dolma oyacağı ile çekirdeklerini çıkarıp rende ile veya keserek 3-4 milim kalınlığında halkalar elde edin.Bunlarıda ikiye bölün.

      Yarım ay elma dilimlerini sıcak suda bir müddet yumuşayıncaya kadar haşlayıp suyunu süzdürün.

      Milföy hamurlarını ortadan ikiye bölüp iki parçayıda merdane yarıdımı ile birleştirip uzun bir şerit elde edin.

      Üzerine şeker ve tarçın karımı serpip yarım elma dilimlerini hafif üst üste binicek şekilde dizip tüm milföy hamurunu bu şekilde kaplayın.

      Sonra yavaşça sararak gül şeklini elde edin.

      Tüm milföy hamurlarını bu şekilde yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirip 15-20 dk. fırında pişirin afiyet olsun.