Mısırlı Tavuk tarifi
  • Malzemeler

    • 175 gram pirinç
    • Tuz
    • 1 soğan
    • 4 tavuk göğsü filetosu
    • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
    • 1 çorba kaşığı un
    • 2 tatlı kaşığı domates püresi
    • 1/4 litre et suyu
    • 140 gram mısır (konserve)
    • 2 çorba kaşığı süt kreması
    • 2 çorba kaşığı sirke
    • Karabiber
    • Taze fesleğen
  • Yapılışı

    1. Pirinçle geleneksel tarife göre pilav hazırlayın. Bu arada soğanı soyup incecik doğrayın. Tavuk filetolarını temizledikten sonra yapışmaz tavada kızgın yağda kızartıp servis tabağına alın.

      Soğanı aynı yağda sote edip un, domates püresi ve et suyu ilave edin. Karıştırarak pişirmeye devam edin. 10 dakika pişmeye bırakın. Pişme süresinin sekizinci dakikasında suyunu süzdüğünüz mısırları ve kremayı ilave edin.

      Sirke, tuz ve karabiberle tatlandırın. Filetoları dilimleyip sosuyla ve pilavla birlikte servis yapın. Arzu ederseniz taze fesleğen ile süsleyebilirsiniz.