Sucuklu pizza (pitzza xemiri) Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Sucuklu pizza (pitzza xemiri) tarifi
  • Malzemeler

    • 5 bardak un
    • 2 tatlı kaşığı zeytinyağ
    • 1 tatlı kaşığı şeker
    • 1 paket kuru maya
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 2 bardak sıcak su
    • Üzeri için
    • 1 kavanoz garnitür
    • Kaşar peyniri
    • Çekirdeksiz zeytin
    • İsteğe göre peynir çeşitleri
    • Arzuya göre mısır
    • Sucuk salam sosis
    • Sos için
    • 2-3 yemek kaşığı salça
    • Biraz su
    • Kekik
    • Karabiber
    • Kırmızı biber
    • 3-4 diş sarımsak
  • Yapılışı

    1. Öncelikle mayanın kabarması için bir kaba ılıktan biraz sıcak parmağınız yanmayacak kadar sıcak suyu dökün.Üzerine bir paket kuru maya ve bir tatlı kaşığı şekeri ilave edip kabarmasını bekleyin.

      Kabarınca üzerine 5 bardak kadar un, zeytinyağı ve tuzu ekleyip ya elinizle yada hamur yoğurma makinası ile yoğurun.Çok elinize yapışmıyacak kadar bir hamur olsun.Gerekirse duruma göre biraz daha un ekleyin.

      Üzerini bir streç ile kaplayıp 40 dk. kadar kabarmasını bekleyin.

      Bu arada salçamızı biraz su ile seyreltelim.İçerisine baharatlar ile minik minik kestiğiniz sarımsak dişlerini karıştırın.

      Sucuğu ince ince kesin.Bezelyeli havuçlu garnitürünüzü suyun altında biraz yıkayıp süzün.



      Kaşarınızı rendeleyin.

      Hamurumuzu dinlendirdikten sonra bir yeri unlayıp büyük bir tepsiyi kaplıyavak kadar açın.Eğer çok ince bir hamur istiyorsanız hamuru ikiye bölüp iki tepsiye göre açın.

      Yağlı kağıt serili tepsiye pizza hamurunu yerleştirin.Dilerseniz koymadan önce mısır unu serpin bu altının çıtır çıtır olmasını sağlar.

      Pizza hamurunun üzerine salça sosumuzu güzelce yayalım.Kaşar rendesini serpelim.Sucuklarımızı ve zeytinleri yerleştirelim.Bezelye ve havuç küplerini serpelim.

      Küp küp başka peynirlerde kesip yerleştirebilirsiniz.



      200 derecedeki fırında kızarana dek pişirelim.Yanında ayran ile servis edelim.

      Afiyet olsun.