Şekerbura  tarifi
  • Malzemeler

    • 3 su bardağı un
    • 1 tatlı kaşığı kuru maya
    • 2 tatlı kaşığı toz şeker
    • Yarım çay bardağı süt
    • 1 yumurta
    • 1 yumurta sarısı
    • 150 gram tereyağı
    • 1 tatlı kaşığı sarı kök
    • İç harcı için
    • 1 su bardağı fındık çekilmiş
    • 1 su bardağı toz şeker
    • 1 tatlı kaşığı kişniş tohumu veya kakule
  • Yapılışı

    1. Öncelikle bir kap içine unu alıp ortasını açıp tereyağını koyalım. Tereyağını elle yumuşatalım. Bir adet yumurta ve bir yumurtanın sarısınıda katalım.1 tatlı kaşığı kuru maya ve iki tatlı kaşığı toz şekeri ve sarı renk vermesi için sarı kök eğer var ise ilave edin.

      Hamur iyice özleşene dek azar azar süt ilave edip yoğurun.Merdane yardımı ile açın.Güzelce açtıktan sonra bir yuvarlak kalıp ile çay tabağı büyüklüğüne yakın yuvarlak hamurlar elde edelim.

      İç harcımız için bir kap içinde toz şeker ile fındık ,kişniş tohumunu karıştır.

      Yuvarlak hamurlarımızın içine iç harçtan koyup kapatın.Eğer özel şekerbura cımbızınız var ise tepesine şekil verin.



      160-180 derece arası fırına verip kabarınca çıkarın.

      Afiyet olsun.