İrmikli Yoğurt tarifi
  • Malzemeler

    • 125 gram oda sıcaklığında tereyağı
    • 150 gram pudra şekeri
    • 1 portakalın suyu ve portakal kabuğu rendesi
    • 3 yumurta 500 gram irmik
    • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
    • 50 gram tam yağlı yoğurt
    • 75 gram öğütülmüş badem
    • 300 gram tozşeker
    • 2 tatlı kaşığı limon suyu
    • Yarım tatlı kaşığı gül suyu
  • Yapılışı

    1. Fırını 175 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Bir kek kabını yağlayın.

      Tereyağını pudra şekeri, portakal kabuğu ve yumurtayla birlikte köpük halini alana kadar çırpın.

      İrmiği kabartma tozuyla harmanlayıp karışıma ekleyin. Yoğurt ve bademi harmanlayıp karışıma ilave edin.

      Hamuru kek kabına dökün ve fırının orta bölmesinde 175 derecede 40 dakika pişirin.

      Bu arada toz şeker, 250 ml su ve limon suyuyla birlikte kaynatın ve soğuması için bekletin.

      İçine gül suyu ilave edin. Soğumuş olan keki birkaç yerinden kürdanla delin ve üzerine hazırladığınız şerbeti dökün. Üstü kapalı olarak bekletin.

      Kekin üzerine pudra şekeri serpin, dilimleyin, yanlarına dilediğiniz meyvelerden birer parça ekleyip servis edin. Dilerseniz şerbetle de hazırlayabilirsiniz.