Ispanaklı Lazanya tarifi
  • Malzemeler

    • 1 paket Lazanya
    • 300 gram taze ıspanak
    • 250 gram kurutulmuş domates
    • 1 adet soğan
    • 2-3 diş sarımsak
    • 2 top mozzarella peyniri
    • 200gram ricotta peyniri
    • Serpemek için
    • 100 gram Parmesan peyniri
    • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı, karabiber
    • Tuz
    • Beşamel sos için
    • 5 yemek kaşığı tereyağı
    • 1/3 su bardağı beyaz un
    • 3 buçuk su bardağı süt
    • Hindistan cevizi
    • Karabiber ve tuz
  • Yapılışı

    1. İnce ince soğanı doğrayın ve yumuşayıncaya kadar zeytinyağında kavrun.Gene ince doğranmış sarımsakları ekleyin ve karıştırın ve bir dakika daha kavurun. Tuz ve karabiber ile karıştırın, taze yıkanmış ve ince kıyılmış ıspanak yapraklarını ekleyin ve ıspanak renk değiştirinceye kadar pişirin. Ateşten alıp karışımın soğumasını bekleyin.

      Bu arada beşamel sosu hazırlayın.Tereyağını eritin ve yavaş yavaş unu ilave edip pembeleşinceye kadar orta ateşte sürekli karıştırın.

      Yavaşça sosu gerekli yoğunluğu elde edene kadar sürekli karıştırarak, azar azar sütütünü dökün. Hindistan cevizi, karabiber ve tuz karışımı ile lezzetlendirin.

      Önceden suda kurutulmuş domatesleri ıslatın, doğrayın ve doğranmış mozzarella ve ricotta peyniri ile karıştırın. Ispanak karışımını da ekleyin.

      Bir borcam içerisine önce yağlanmış lazanya bir kat koyun.Sonra sos ve ıspanak karışımını ialve edin.Bütün katları bu şekilde bitirip kalan sosuda kaplamada kullanın.

      Yaklaşık 20 dakika önceden ısıtılmış orta fırında parmesan peyniri serpip ve fırında pişirin.

      Afiyet olsun.