Patlıcan musakka tarifi
  • Malzemeler

    • 4-5 adet patlıcan
    • 300 gram kıyma
    • 1 orta boy soğan
    • 3-4 adet olgun domates
    • 2 yemek kaşığı salça
    • Tuz ve karabiber
    • Kızartmak için
    • Sıvı yağ
  • Yapılışı

    1. Öncelikle alacalı soyup küp küp kestiğiniz patlıcanları tuzlu suda 15-20 dk. bekletip süzdürüp fazla suyunu sıkın.

      Bir tarafta bolca sıvı ayçiçek yağını kızdırıp patlıcanları içinde kızartın.Havlu kağıt serili bir tabağa alıp fazla yağını çektirin.

      Diğer taraftan soğan yemeklik doğranır. Az sıvı yağda hafif pembeleştirilir. Üzerine kıyma ilave edilir ve kıyma da rengi dönene kadar kavrulur. Ardından salça, tuz ve karabiber ilave edilir. Kızaran patlıcanlar kıymalı harcın üzerine koyulur.En üstüne de küp küp doğradığımız ve rendelediğiniz domatesleri yerleştirilip ve bu şekilde yaklaşık 10 dk. çok fazla ezmeden ara sıra karıştırarak pişmeye bırakılır.



      Afiyet olsun.